Obaveštenja

Septembar 2 kvalifikacioni test i popravni kolokvijumi

 
Picture of Aleksandar Đorđević
Septembar 2 kvalifikacioni test i popravni kolokvijumi
by Aleksandar Đorđević - Wednesday, 2 September 2020, 5:25 PM
 

oštovane koleginice i kolege,


Obaveštavamo Vas da će se Kvalifikacioni test održati u cetvrtak 24.09.2020. u 18h. Za polaganje bilo kog dela neophodna je prijava.

Prijavljivanje na sistem
Kvalifikacioni testovi i popravni kolokviumi će se polagati online koriščenjem mTutor platforme putem sledećeg linka: http://testus.singidunum.ac.rs/

Za prijavljivanje koristite parametre za pristup testu kao i do sada, tj. Vaš broj indeksa. Indeks se unosi u formi generacija + broj indeksa bez znakova i razmaka (npr. 2017123456).

U ovom terminu bice omoguceno polaganje:


Svi bodovi koje studenti steknu kroz polaganje gore pomenutih predispitnih obaveza bice zavedeni u sistemu i uzeti u obzir za naredne ispitne rokove 

Za vreme testa

Test će biti vidljiv tačno u zakazano vreme početka, ne pre. Kolokvijum će početi u 18h i sistemski je podešen odnosno ograničen, tako da će studenti koji kasne na kolokvijum par minuta imati manje vremena za rad. Studenti koji zakasne više od par minuta ili iz bilo kog razloga ne stignu na test, imaće priliku da polažu popravni kolokvium u nekom od budućih rokova.

Kada kliknete na "Započni test" test će početi i vreme će početi sa odbrojavnjem. Nemate mogućnost povratka na prethodno pitanje. Test za svaki deo gradiva nose do 30 poena.

Test se polaže samo jednom. Ukoliko slučajno ili iz bilo kog razloga izađete iz testa pre završetka, imaćete priliku da polažete ponovo tek u terminu popravnog kolokvijuma o kome ćete biti naknadno i blagovremeno obavešteni.

Platforma za online testiranje sadrži sigurnosne mehanizme koji sprečavaju da se studenti eventualno koristite nedozvoljenim sredstvima za vreme estiranja. U slučaju kršenja pravila, rezultat na testu će biti 0 a student uhvaćen u prevari ili pokušaju varanja biće procesuiran na disciplinsku komisiju, prema vežećem Pravilniku o studiranju, i snosiće sve posledice koje su predviđene u takvoj situaciji. 

Za polaganje prvog kolovkijuma nije neophodno da student koristi kameru prilikom polaganja. Preporučeno je da za drugi i treći deo gradiva, prilikom polaganja testa bude uključena kamera. Studenti koji nemaju web kameru ili onemoguće istu, odnosno ne prihvate korišćenje u toku polaganja drugog kolokviujuma ili kvalifikacionog testa, moći će da pristupe testovima i polažu ih - s tom razlikom što će u tom slučaju biti potrebno dodatno usmeno ispitivanje studenta preko Google Meet-a ili uživo, u nekom od naknadnih termina koji će biti blagovremeno komunicirani. 


Dostupnost asistenta i profesora za vreme ispita

Za vreme trajanja kvalifikacionog testa, profesor i predmetni asistent ce biti dostupni na Meet platformi na ovom linku (link ce raditi tek nesto pre 18hu slučaju da se jave neki tehnički problemi prilikom logovanja.

S poštovanjem, 


doc. dr Aleksandar Đorđević