Obaveštenja

Polaganje u julskom roku

 
Picture of Uroš Arnaut
Polaganje u julskom roku
by Uroš Arnaut - Monday, 6 July 2020, 2:25 PM
 

⚠️ Način polaganja popravnog 1. i popravnog 2. kolokvijuma

 • Popravni kolokvijumi će biti održani u vidu elektronskih testova koji će biti dostupni na linku testus.singidunum.ac.rs u ponedeljak06. 07. 2020. u 18.05.
 • Preporučeno je da se test radi sa računara korišćenjem Internet pregledača Google Chrome ili Mozilla Firefox.
 • Aktivirajte Focus mode ili No Distractions mode na svom računaru kako biste sprečili iskakanje bilo kakvih notifikacija na sistemu koje mogu da izazovu izlazak iz fokusa taba Internet pregledača u kojem se vrši testiranje i ni slučajno mišem ne izlazite iz fokusa viewport-a taba (čak ni na scroll bar), tokom rada elektronskog testa! U suprotnom će izlazak iz fokusa biti detektovan kao mogući pokušaj varanja.
 • Za elektronski test obavezna je upotreba kamere za davanje validnosti rezultatu testa.
 • Studenti će moći da pokrenu test i bez odobravanja pristupa kameri (ukoliko nemaju raspoloživu kameru na računaru). U tom slučaju, student treba da instalira Google Meet aplikaciju na mobilnom telefonu i aktivira je za vreme izrade kolokvijuma prijavljivanjem na link na kome će biti aktivni profesor i asistenthttps://meet.google.com/dth-otjt-qng
 • Međutim, u slučaju da student ne pokrene test sa odobrenjem korišćenja kamere, profesor će zakazati usmenu odbranu rezultata testa, video prenosom preko Google Meet platforme, sa obaveznim korišćenjem kamere sa strane studenta za vreme trajanja usmenog ispitivanja.


⚠️ Način polaganja kvalifikacionog zadatka

Praktični kvalifikacioni zadatak se radi u ponedeljak06. 07. 2020. u 19.00.

Za ovaj vid polaganja, studenti su u obavezi da obezbede sledeće uslove za rad:

 1. Neometanu Internet konekciju za vreme trajanja rada;
 2. Instaliran klijent za upravljanje relacionim bazama podataka (Navicat ili MySQL Workbench - koji god želite da koristite za rad);
 3. Eventualno, studenti mogu da koriste neki drugi alat za upravljanje bazom podataka. Važno je da na kraju generišu MySQL/MariaDB ANSI kompatibilnu SQL dump datoteku koju treba da pošalju. Npr. HeidiSQL i slične softvere.


Termin za praktični rad:
 • Postavka zadatka će biti dostupna na ovom linku (link će postati aktivan u ponedeljak06. 07. 2020. u 19.00). Morate uneti svoj broj indeksa da biste preuzeli datoteku sa postavkom zadatka.
 • Studenti treba da preuzmu postavku zadatka sa instrukcijama za rad i instrukcijama za dostavljanje rešenja zadatka (koje su napisane na kraju teksta postavke zadatka).
 • Za sve vreme rada student treba da ima aktiviranu kameru i da bude prisutan na linku: https://meet.google.com/afo-oxmr-wbo
 • Vreme za rad će je ograničeno tako da platforma za prijem rešenja zadataka neće prihvatiti ni jedan zadatak poslat ni sekund nakon isteka vremena za rad i predaju zadatka prema propisanim uputstvima iz postavke zadatka. Rok za slanje rada preko platforme, kao što je opisano u postavci zadatka, će biti 20.10. Posle ovog vremena neće biti moguće poslati rad, kao što je prethodno navedeno.