Obaveštenja

Elektronsko polaganje II kolokvijuma

 
Picture of Jelena Gavrilović
Elektronsko polaganje II kolokvijuma
by Jelena Gavrilović - Thursday, 14 May 2020, 9:42 AM
 

Poštovane koleginice i kolege,

Za sredu 20.05.2020. u 16 časova zakazan je II kolokvijum iz predmeta Računarski sistemi.

II Kolokvijum se radi u formi elektronskog testa. Vreme izrade kolokvijuma je 20 minuta, test sadrži 30 pitanja. 

II deo (II kolokvijum) obuhvata gradivo vezano za prvi deo Linux kursa (od 1 do 9 poglavlja) i polaže se u formi elektronskog testa. (30 poena)


Kolokvijum će se realizovati putem elektronske platforme mTutor, pristupom putem linka: https://testns.singidunum.ac.rs/


Test se realizuje samostalno na osnovu sopstvenog znanja i pripremljenog ispita. Platforma poseduje zaštitne mehanizme kako bi se osujetili pokušaji manipulacije testom. Obavezno je korišćenje kamere, student će dobiti obaveštenje da je korišćenje kamere preporučeno za davanje veće validnosti rezultatu testa, kao i da ne može da pokrene test bez kamere.

Studenti koji nisu u mogućnosti da obezbede kameru treba da se obrate  i obaveste predmetnog asistenta pre kolokvijuma putem mail-a o tome. Takodje, potrebno je da na mobilnom telefonu imaju instaliranu aplikaciju Google Meet (Google Meet aplikacija je besplatna i dostupna za sve mobilne uređaje)kako bi, po odobrenju asistenta, ogli u naznačeno vreme da pristupe izradi kolokvijuma.


Test radite sa stabilne, po mogućstvu žične Internet veze.

Preporuka je da za vreme izrade testa koristite Google Chrome ili Mozilla Firefox pretraživač. 

U vreme testa potrebno je da od programskih paketa bude aktivan samo pretraživač (browser) otvoren sa samo jednim tab-om u okviru koga će se realizovati test.

Preporuka je da za vreme testa ugasite firewall i/ili antivirusni softver.

Maksimalno kašnjenje za početak testa je pet minuta, nakon toga neće biti moguće ponovo pokrenuti test.

Za prijavu na sistem koristi se broj indeksa u formatu godina upisa, pa broj indeksa bez znakova interpunkcije npr: 2017123456. Nakon prijave odabraćete test i pokrenuti rad.

Sve vreme trajanja testa predmetni profesor ili asistent biće dostupan na Google Meet platformi kako bi odgovorio na eventualne tehničke probleme pri pokretanju testa. Na link se prijavljujete isključivo ukoliko se javio neki problem. Link za Google Meet:  https://meet.google.com/jnp-yvyc-owq


Rezultati kolokvijuma biće objavljeni u četvrtak 21.05.2020. na stranici predmeta.


Želimo vam srećan i uspešan rad.