Obaveštenja

Važno obaveštenje o načinu polaganja kvalifikacionog testa (praktičnog) dela

 
Picture of Uroš Arnaut
Važno obaveštenje o načinu polaganja kvalifikacionog testa (praktičnog) dela
by Uroš Arnaut - Sunday, 29 March 2020, 3:31 PM
 

S obzirom na trenutne okolnosti, gde tokom trajanja vanrednog stanja u državi, ne može da se organizuje polaganje delova kvalifikacionog testa za pristup završnom ispitu u prostorijama Univerziteta na računarskoj opremi koja je dostupna u elektronskim učionicama, polaganje praktičnog dela pomenutog kvalifikacionog testa (zadatak) će biti realizovan tako da studenti isti rade od kuće.

Za ovaj vid polaganja kvalifikacionog testa, koji će i dalje podrazumevati praktičan rad tj. zadatak, studenti su u obavezi da obezbede sledeće uslove za rad:

  1. Neometanu Internet konekciju za vreme trajanja kvalifikacionog testa;
  2. Instaliran klijent za prikazivanje kriptografskih šema (Cryptool 2);

Kvalifikacioni test će biti održan u zakazanom terminu (za eventualne promene ili podele po grupama, obavezno pratiti Stranicu predmeta) i postavka zadatka će biti dostavljena studentima na način koji će biti objavljen na stranici predmeta neposredno pred početak kvalifikacionog testa, odakle će studenti preuzeti postavku zadatka, koja će sadržati instrukcije za rad i instrukcije za dostavljanje rešenja zadatka. Vreme za rad će biti ograničeno tako da platforma za prijem rešenja zadataka neće prihvatiti ni jedan zadatak poslat ni sekund nakon isteka vremena za rad i predaju zadatka prema propisanim uputstvima iz postavke zadatka.

S obzirom na okolnosti, u kojima nije moguća direktna kontrola prostorije u kojoj se sprovodi kvalifikacioni test, kao ni nadzor ispitivača, profesor i asistent mogu i hoće vršiti proveru na taj način što će, po potrebi, zakazivati usmenu odbranu priloženog rešenja zadatka, koja će biti sprovođena 1-na-1 sa studentom i tom prilikom će verifikovati da student poseduje sva znanja koja su bila potrebna za realizaciju pojedinih delova zadatka na kvalifikacionom testu. Ako student usmeno ne bude mogao da odbrani svoj rad i pokaže da poseduje sva znanja koja su potrebna da se obavi deo zadatka na način kako je rešen onaj koji je dostavio, profesor ima pravo da na osnovu usmenog ispitivanja izvrši korekciju predložene ocene.