Topic outline

 • Francuski jezik

   

   

  10 DOBRIH razloga DA NAUČITE francuski !

  1. Da bi vas ceo svet razumeo Više od 200 miliona ljudi na pet kontinenata govori francuski jezik. Srbija je 2006. godine primljena u Međunarodnu organizaciju za frankofoniju, koja obuhvata 75 država i vlada.

  2. Da biste našli dobar posao Poznavanje francuskog jezika vam daje više šansi pri pronalaženju zaposlenja na medjunarodnom tržištu rada, kako u firmama u Francuskoj tako i u frankofonim zemljama (Kanada, Švajcarska, Belgija...).

  3. Da biste nastavili studiranje na francuskim univerzitetima Francuski vam omogućuje da se usavršavate na renomiranim univerzitetima u Evropi i svetu.

  4. Da biste slušali Zaz, gledali Taxi i jeli najbolje palačinke na svetu Francuski je medjunarodni jezik gastronomije, mode, pozorišta, filma, plesa, slikarstva i arhitekture. To je jezik Viktora Igoa, Žana Renoa  i Zinedina Zidana.

  5. Da biste se popeli na Ajfelovu kulu Francuska je najposećenija zemlja na svetu sa 70 000 000 turista godišnje. Sa znanjem francuskog jezika uživaćete na putovanjima od Kana preko Pariza do Šamonija. Francuski će vam biti koristan i ako provodite odmor u Africi, Švajcarskoj, Kanadi, Monaku ili na Sejšelima.

  6. Da biste govorili jezik medjunarodnih odnosa Francuski je radni jezik i zvanični jezik Ujedinjenih Nacija, Evropske Unije, Medjunarodnog olimpjskog komiteta, Medjunarodnog crvenog krsta i pravosudnih institucija u Strazburu, Briselu i Luksemburgu.

  7. Zato što je zanimljiv za učenje Francuski je jednostavan za učenje i postoje mnogobrojne interesantne metode pomoću kojih ćete brzi dostići nivo za osnovnu komunikaciju.

  8. Zato što će vam pomoći da naučite druge strane jezike Lakše ćete naučiti druge strane jezike, naročito romanske (španski, italijanski, portugalski) ali i engleski, s obzirom da je francuski dao 50% osnove rečnika savremenom engleskom jeziku.

  9. Zato što je francuski jezik ljubavi Francuski je pre svega zadovoljstvo učiti, jer je to lep, bogat i melodičan jezik, jezik ljubavi, kreativnosti i umetnosti.

  10. Zato što je francuski jezik naprednog razmišljanja, diskutovanja i pregovaranja Ako govorite francuski bolje ćete razumeti kulturu, mentalitet i umeće življenja na francuski način.