Topic outline

 • Nemački jezik 3

  Nemački jezik 3 je zaostao predmet iz školske 2015/2016. i ne sluša se u 2016/2017. godini.  Za sve informacije, obratite se predavaču Vesni Ćurčić vcurcic@singidunum.ac.rs


  DOBORDOŠLI  NA   KURS  NEMAČKOG  JEZIKA

  Potreba za poznavanjem jezika se nameće u mnogim životnim situacijama. U velikom broju oglasa za posao kao jedan od uslova navodi se poznavanje engleskog ili nekog drugog stranog jezika. Znanje jednog stranog jezika više nije dovoljno. Razvoj savremenog društva i dinamika poslovanja nametnuli su potrebu da se pored engleskog jezika uči još jedan strani jezik.

  Poznavanje  dva strana  jezika jedan je od ključnih faktora koji Vam može omogućiti uspeh.

  Nemački jezik ima u Evropi najveći broj govornika (ako izuzmemo Rusiju) i više od 120 miliona govornika u svetu. On je maternji jezik najvećeg broja stanovništva Evropske unije. Govori se pre svega u NemačkojAustriji i dve trećine Švajcarske, ali i nekim delovima Italije, Danske, Belgije, Luksemburga i drugim državama. Na našim prostorima je nemački u poslovnom svetu izuzetno tražen. Potreban je pri odlasku u inostranstvo zbog posla, studiranja i usavršavanja.

  Univerzitet  Singidunum omogućava uspešno  učenje nemačkog jezika koristeći savremene metode .

  Cilj predmeta: Razvoj jezičke kompetencije, receptivne i produktivne, u pisanom i usmenom obliku, kako bi se studenti osposobili  da razumeju jednostavne tekstove iz svakodnevnog govora i da korišćenjem jednostavnih jezičkih sredstava učestvuju u opštoj komunikaciji na nemačkom jeziku.

  Program izvodjenja nastave odgovara predvidjenim Zajedničkim evropskim referentnim okvirom A1/A2 .

  Deutschland Flagge   Stadtfoto